100

Am atins acest număr. Peste 100 de CV-uri trimise, 5 interviuri, 3 oferte de angajare, 2 respinse, 1 acceptată.

După ce am trimis CV-uri timp de o lună, mi-am dat seama că am început din start cu stângul. Căutam oferte de muncă mai multe pe site-urile: craiglist, kijiji, emploiquebec. Am ignorat să mă interesez de cursurile oferite prin intermediul CLE (Les centres locaux d’emploi) în găsirea unui loc de muncă. Credeam că eu sunt cea mai tare din parcare și că angajatorii ar trebui să stea în rând cu ofertele. Am greșit.

Acum dacă ar fi să încep de la început iată ce aș fi făcut:

1. Prezentarea la CLE pentru a primi sfaturi cum să-ți găsești mai repede de muncă în domeniul tău. În cazul meu, CLE a făcut două lucruri pentru mine:

a) mi-a oferit coordonatele unui Centru comunitar care mă va ajuta să-mi perfecționez CV-ul, scrisoarea de motivare, mă va învăța tehnici de găsirea unui loc de muncă în domeniu. Ofițerul de la CLE mi-a spus că șansele să-mi găsesc job singură sunt de 20%, cu ajutorul Centrului comunitar, șansele mele se ridică la 70-80%. CLE mai deține și o bază de date cu mai mulți angajatori la care aș putea fi referită. Am primit un nume de ofițer care se va ocupa de cazul meu. Vedem ce se întâmplă în continuare.

b) am primit o scrisoare prin care se confirmă că sunt eligibilă pentru programul PRIIME. Scrisoarea aș putea s-o trimit împreună cu CV-ul, sau să o prezint la interviu. Ce este programul PRIIME? Este un program de subvenție din partea guvernului pentru noii veniți. Un program care sprijină angajatorul să angajeze un nou venit prin subvenționarea salariului de maxim 9,5$/h  pe o durată de maxim 6 luni. Spre exemplu, dacă agajatorul îți oferă un salariu de 20$/h, acesta primește de la guvern 9,5, respectiv din buzunarul său achită doar 10.5.  Este un program foarte avantajos pentru angajatori, iată de ce șansele să fiu angajată ar putea crește esențial. Condiția este ca firma să nu aibă mai mult de 250 angajați.

2. Completarea profilurilor și căutarea de job pe site-uri de recrutare: monster, jobboom, hunt.

3. Apelarea directă la agenți de recrutare. Am auzit că ajută, însă încă n-am încercat.

Așadar, voi aplica și sfaturile primite de la ofițerul CLE cât și de la prieteni; între timp voi continua să lucrez la jobul meu part time de numărat chiroane (da, m-au luat), voi începe cursurile de franceză în 3 zile, voi mai aștepta răspunsuri de la câteva interviuri, și cel mai important, nu-mi voi pierde speranța.

Reclame

4 răspunsuri

  1. în ce domeniul ai căutat de lucru, si sunt careva domenii mai avantajate decăt altele de către oficialităţi?

  2. cred ca nu exista domenii mai cautate si mai putin cautate. majoritatea companiilor vor oameni cu experienta canadiana 😀 si cu limbi vorbite fluent, ceea ce noi inca nu avem.
    din propria mea experienta, cred ca se cauta mai mult profesionist in resurse umane, marketing, contabilitate, si desigur tot ce-i legat de IT.

  3. mersi pt răspuns.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: