Tortillas vegetariene

Inspirată de jocul frumos dintre Argentina și Mexico, înfometată, dar și grăbită la concertul de jazz, am decis să-mi pregătesc repede o cină copioasă, plină în vitamine și calciu, și tare gustoasă. Ladies and Gentlemen, vă prezint Tortillas a la Prinde Clipa, în varianta vegetariană.
Așadar, ingrientele de bază: Tortillas și Salsa. Ingriente secundare alese aleatoriu, în dependență de ce oferă frigiderul dar și imaginația: 1 zucchini, 1 vânătă, 1 ardei, fasole, ceapă, cașcaval, oțet balzamic, susan și sare.
Se taie rondele zucchini, se aruncă în tigaia încinsă cu ulei, la vreo 2 minute se adaugă o jumătate de ardei tăiat în bucăți mari. Se acoperă cu un capac. Se amestecă din când în când. Amestecul se ia din tigaie cu o lingură cu găuri, așa încât tot uleiul să rămână în tigaie și se pune într-un vas. În vasul cu legumele încă aburinde se adaugă puțin oțet balzamic, puțină sare și susam, se amestecă. Între timp, într-o altă tigaie se pune la prăjit vânăta taiată nu mărunt. Se acoperă cu un capac, se adaugă sare, se amestecă. Vănăta abia prăjită (exact până în momentul în care prinde gata-gata să prindă o coajă, dar încă păstrându-și forma puhavă), scursă de ulei, se adaugă amestecului de zucchini și ardei. În a treia tigaie se toarnă un borcan de fasole, se adaugă o ceapă tăiată nu mărunt. Se amestecă la un foc mediu, se adaugă sare, piper măcinat. Se strivește. Se lasă la un foc mic pînă ce capătă o formă consistentă.
Într-o farfurie se pune o tortilla, se adaugă amestecul de legume, fasole, o felie de ardei, două felii de cașcaval, salsa, pătrunjel. Și Mexico a venit la tine acasă!

Apoi se împachetează pentru a ateriza în cavitatea bucală.

Bon appétit!

P.S. important: Timp de preparare – 30 minute.

Reclame

4 răspunsuri

  1. ce bine arata! yami yami!!!!!!!!

  2. inca oleaca si fac unsuscribe :)))))))))

  3. de ce?

  4. dap nici la mine rabdarea e fara limite 😉 …eu je nu pentru a inghite in sec m-am abonat la blogul tau 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: